Tennis Welsum en Corona

Op 14 december heeft er wederom een persconferentie plaatsgevonden.

Lees het KNLTB bericht, wat in zijn geheel hier te vinden is, door en in geval van vragen kunnen jullie je altijd melden via voorzitter@tenniswelsum.nl.

Covid maatregelen per 14 december

  • Het blijft mogelijk om vrij te tennissen en te trainen op de eigen vereniging.
  • De maximale groepsgrootte is 2 personen voor volwassenen vanaf 18 jaar (dit is exclusief trainer).
  • Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.
  • Publiek is niet toegestaan.

Uiteraard blijven onderstaande regels van kracht op ons park:

  • Om veilig te kunnen sporten moeten we ons uiteraard houden aan de bekende richtlijnen van het RIVM, anderhalve meter afstand houden en bij klachten thuis blijven.
  • Indien er gespeeld wordt, dient er een baan gereserveerd te zijn via de KNLTB Club App. Ook op tijden die minder courant zijn (bijvoorbeeld overdag). We volgen hier de overheidsregels die dit voorschrijven i.v.m. bron- en contactonderzoek. Indien dit leidt tot onoverkomelijke problemen neem dan even contact op via voorzitter@tenniswelsum.nl.
  • Kom zo kort mogelijk (5 a 10 minuten) voor het spelen naar het park. Na het spelen het park gelijk verlaten s.v.p.
  • Het clubhuis mag alleen geopend worden voor het aandoen van de verlichting of – in geval van nood –  een sanitaire stop. Ontsmet je handen s.v.p. voor het binnengaan van de kantine. Doe de lichten in de toiletten ook weer uit s.v.p.

Gemeenten blijven verantwoordelijk voor de handhaving van de regels in de desbetreffende noodverordening.

De gemeente Olst-Wijhe heeft bij ons aangegeven dat inwoners, verenigingen en organisaties in eerste instantie zelf verantwoordelijk zijn om zich te houden aan de richtlijnen van het RIVM.

Daarnaast houdt de gemeente echter nog steeds toezicht op het nakomen van deze regels en richtlijnen en zal, zo nodig, handhavend optreden.

Dit kan nog steeds leiden tot boetes en eventuele sluiting van de tennisvereniging.